زمان جاری : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404 - 9:46 بعد از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم


سلام مهمان گرامي؛
مهمان گرامي، براي مشاهده تالار با امکانات کامل ميبايست از طريق ايــن ليـــنک ثبت نام کنيد


آیا میدانید؟ ایا میدانید :





انجمن گیتار من یکی از بهترین انجمن ها در زمینه گیتار
تعداد بازدید 46
نویسنده پیام
dralibakhshi آفلاین



ارسال‌ها : 5
عضویت: 9 /2 /1399
جراحی های ترمیمی پستان بعد از برداشتن ضایعه سرطانی

جراحی های ترمیمی پستان بعد از برداشتن ضایعه سرطانی

بازسازی بافت پستان میتواند به دلایل مختلفی از جمله زیبایی و ترمیم زخم صورت گیرد که به دو صورت زودهنگام و تاخیری توسط جراح سرطان پستان انجام میشود.

در افرادی که به دلایل کاهش ریسک سرطان(پیشگیری) و سرطان ها در استیج پایین مورد جراحی قرار میگیرند میتوان بعد از جراحی مستکتومی بلافاصه ترمیم صورت گیرد که نتایج بهتری از جهت زیبایی دارد.

در سرطان های با استیج بالا ترمیم به صورت تاخیری بعد از انجام رادیوتراپی و اطمینان از بهبودی صورت میگیرد.

در ترمیم پستان که توسط جراح سرطان پستان انجام می شود از روش های مختلفی از جمله

استفاده از عضله لاتیسیموس دورسی به صورت فلپ(flap)

یا عضلات ترنسورس رکتوس ابدومینوس(tram) به صورت فلپ(flap)یا فری فلپ(free flap) استفاده کرد.

که در روش free flap عروق عضله از عروق اصلی خود جدا شده به عروق ناحیه پستان متصل میشود.ولی در روش flap عضله از عروق اصلی خود جدا نمیشود.

پس از انجام اقدامات درمانی مناسب برای بهبود یا رفع سرطان پستان ،بیمار بایستی تحت نظارت پزشک متخصص خود یا در صورت صلاح دید تحت نظر یک پزشک عمومی برای معاینات،تصویر برداری ها و آزمایشات دوره ای قرار بگیرد.

سرطان مانند علف هرز میماند،اگر از ریشه جدا نشود دوباره رشد میکند،با توجه به اینکه ریشه یک سرطان در حد چند سلول که ساختار هایی بسیار ریز میباشند است حتی در صورت در اوردن توده سرطانی تقریبا هیچگاه نمیتوان صد در صد مطمئن بود که تمام سلول های سرطانی از بدن محو شده اند و دوباره شروع به رشد و ایجاد یک توده سرطانی دیگر نمیکنند،بنابراین یکی از اهداف مهم این پیگیری ها تشخیص زود هنگام این باقی مانده و اقدامات به موقع است.

پیگیری و معاینات بعد از درمان سرطان سینه

پیگیری بیماران بعد از اقدامات درمانی شامل ویزیت و معاینه توسط جراح سرطاح سینه , تصویر برداری،بررسی استخوانی و موارد دیگری که بنابه صلاح دید پزشک مورد نیاز است میباشد.

ویزیت توسط پزشک در سال های اول بعد از درمان هر چند ماه یکبار بنابر صلاح دید پزشک انجام میشود که در آن پزشک سوالاتی درباره وضعیت کلی سلامت و مشکلات اخیر بیمار میپرسد و با معاینه تمام بدن و به خصوص پستان سعی در پیدا کردن برگشت سرطان در پستان و مکان های دیگر است،همچنین با توجه به عوارض داروهایی که بیمار برای سرطان باید مصرف کند و یا عوارض خود سرطان،پزشک، به جستجوی آنها میپردازد تا در صورت لزوم اصلاحی در داروها انجام دهد و یا با اقداماتی دیگر عوارض را اصلاح و بهبود ببخشد.

به علاوه در ویزیت پزشک،بیمار از نظر کیفیت زندگی و سبک زندگی(فعالیت فیزیکی ،تغذیه و غیره) و وضعیت روحی بررسی میشود تا پزشک بتواند توصیه ها و اقدامات لازم برای بهبود کیفیت زندگی بیماری را انجام دهد.بیمار میتواند در جلسات ویزیت مشکلات خود را با پزشک مطرح کرده و درباره مواردی مانند بارداری از پزشک مشورت بگیرد.

برای تصویر برداری معمولا ماموگرافی که یک عکس رادیوگرافی ساده از پستان های بیمار است چند ماه بعد از درمان انجام شده و بعد از آن حداقل سالی یک مرتبه و یا بیشتر با توجه به صلاحدید پزشک انجام میشود.در مامو گرافی که از هر دو پستان صورت میگیرد پزشک دنبال برگشت دوباره سرطان در مکان قبلی و یا پستان مقابل است.در مواردی که تمام پستان بیمار طی جراحی از جهت درمان برداشته شده است مامو گرافی فایده ای ندارد.در عده ای از بیماران که استعداد بسیار بالایی برای ایجاد سرطان دارند از تصویر برداری دیگری به نام MRI استفاده میشود،تصویر برداری های دیگرنیز مانند سونوگرافی در موارد دیگر با توجه به صلاحدید پزشک برای بیمار صورت میگیرد.

در بعضی بیماران که مجبور به مصرف داروهایی هستند که یکی از عوارضشان پوکی استخوان است یا افرادی که بعد از درمان دچار کمبود استروژن شده اند(استروژن یک ماده در بدن است که یکی از اثرات آن در خانم ها تقویت استخوان هاست) و یا کسانی که با توجه به شرایطشان پزشک احتمال پوکی استخوان را در آن ها بالا میبیند بایستی توسط یک تصویر برداری خاص که مخصوص استخوان هاست که به نام DEXA شناخته میشود و یا آزمایشات دیگر بررسی شده و با توجه به نتیجه آن دارو یا مکمل های تغذیه ای مناسب برای بیمار شروع شود و با توجه به شدت پوکی استخوان مشاهده شده دوباره تحت بررسی در زمان های بعدی قرار بگیرند(هرچه شدت پوکی استخوان بیشتر باشد فاصله های تکرار آزمایشات و تصویر برداری های استخوانی کمتر خواهد بود)

آزمایشات دیگری نیز بنابه صلاح دید پزشک و شرایط بیمار ممکن است برای بیمار صورت بگیرد.

در نهایت پزشک همواره پا به پای بیمار در روند بهبودی در کنار بیمار و خانواده اش خواهد بود تا بتواند کیفیت زندگی بیمار را ارتقا بخشیده و آرامش بیمار را فراهم اورد.

امیدواریم مطالب فوق اطلاعات مفیدی را در مورد پیگیری بیماران پس از درمان سرطان پستان در اختیار شما قرار داده باشد.

غربالگری سرطان سینه

شناسایی سرطان سینه در مراحل اولیه بسیار با اهمیت است. غربالگری سرطان سینه یکی از روش های شناسایی سرطان سینه است. هدف از غربالگری استفاده از یکسری آزمایش و روش های معاینه ی پزشکی به منظور شناسایی و تشخیص سرطان قبل از ظهورعلائم بیماری در فرد است. زمانی که علائم سرطان ظهور کنند ممکن است به نقاط دیگر بدن انتشار یافته باشند ولی اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود درمان آن ساده تر خواهد بود و زندگی فرد نجات پیدا میکند.

اگر جراح سرطان پستان به فردی توصیه کند غربالگری را انجام دهد به این منظور نیست که فرد دچار سرطان است و غربالگری قبل از ظهور علائم صورت می گیرد و اگر نتیجه یک غربالگری نرمال نباشد باید آزمایشات بیشتری انجام شود و نتیجه آن توسط آزمایشگاه های تخصصی بررسی شود.

اهداف انجام غربالگری سرطان سینه

• مرگ را در سرطان هایی که تا 90 درصد قابل درمان و پیشگیری هستند کاهش و یا حذف کند.

• تلاش برای کاستن از تعداد نفراتی که سرطان در آنها گسترش یافته و به مراحل پیشرفته رسیده است.

زمان انجام غربالگری سرطان سینه

• در افراد سالم که سابقه سرطان سینه در خانواده آنها وجود ندارد باید بعد از 40 سالگی هر سال انجام شود.

• در افرادی که نوعی جهش ژنتیکی دارند باید از حدود 25 تا 30 سالگی انجام شود.

• در افرادی که سابقه سرطان در خانواده آنها وجود دارد باید خیلی زودتر و از حدود 20 سالگی غربالگری سینه انجام شود.

روش های غربالگری سرطان سینه

از برخی روش های آزمایشگاهی و عکسبرداری برای غربالگری سرطان سینه استفاده می شود و تلاش می شود این آزمایشات بیشترین سود و کمترین خطر را برای فرد داشته باشند. از سه روش برای غربالگری استفاده میشود که عبارتند از:

• معاینه بالینی سینه

• ماموگرافی

• استفاده از MRI


سه شنبه 09 اردیبهشت 1399 - 10:38
نقل قول این ارسال در پاسخ
پرش به انجمن :

انجمن گیتار من یکی از بهترین انجمن ها در زمینه گیتار

تماس با ما | جراحی های ترمیمی پستان بعد از برداشتن ضایعه سرطانی | بازگشت به بالا | پیوند سایتی RSS